Potovanje APUGLIA jug Italije 7 noči iz Trsta + rent'a'car
od 554 €

Potovanje APUGLIA jug Italije 7 noči iz Trsta + rent'a'car

UGODNO IZ TRSTA, 7 DESTINACIJ, RENT'A'CAR
Ustvarjeno: sreda, 8. november 2023
Ref ID: 5476235
cena na osebo od
554 €
na podlagi 2 odraslih
Ustvarjeno: sreda, 8. november 2023
Destinacije: Bari, Alberobello, Matera (Pokrajina), Taranto (Pokrajina), Gallipoli, Otranto, Puglia, Brindisi (Pokrajina), Bari (provinca)

O ponudbi

Vaše potovanje po dnevih

Ogled v Google Maps
01 dec.
Prevoz od Trieste do Bari
Odhod
Ryanair
Ryanair Ryanair - FR3582
16:45 - Trieste, Trieste (TRS)
18:00 - Bari, Bari (BRI)
1h 15m 0 PC 11E 14E direkten let Tarifa: Basic
Prevoz:  FR3582
Razred kabine: Economy
Ime tarife: Basic
01 dec.
Najem avtomobila
FIAT PANDA
Ecovia
klimatska naprava 4 vrata 4 ljudi
FIAT PANDA ali podobno
Vključuje:
Politika ravnanja z gorivom: Vrnitev na isti ravni kot pri prevzemu
Ročni menjalnik
Neomejeno število prevoženih kilometrov
Starost voznika

Najmanjši 18, Največ 80

Politika ravnanja z gorivom
Level to Level: The vehicle should be returned with the same amount of fuel as delivered.
Splošni plačilni pogoji
Prepayment: Full rental price due at time of reservation. At pick-up a valid credit card in main driver's name is required as a guarantee. Prepaid or debit cards, such as Maestro, Visa electron, Visa Premier or Carte Bleue are not accepted.
Upon collection of the car a security deposit will be blocked on the driver’s credit card. This deposit is determined by supplier considering your selected car category. Please be informed that the value of one tank of fuel and possible traffic fines can be additionally blocked on your credit card. It is recommended to present a credit card with chip, pin code and embossed numbers.Estimated deposit amount:: EUR 500.00
Zaščita pred krajo
with excess up to 1,950 EUR
Odpoved od škode pri trčenju
with excess up to 1,390 EUR
Prevzem

Bari airport - Telefon: 0039 327 5526733 - 0039 080 5383600

Viale Enzo Ferrari SNC

Delovni čas: 08:00 - 22:00, 08:00 - 22:00, 08:00 - 23:00

Airport Location, please follow signs to the car rental stations.
Vračilo

Bari airport - Telefon 0039 327 5526733 - 0039 080 5383600

Viale Enzo Ferrari SNC

Delovni čas: 08:00 - 22:00, 08:00 - 22:00, 08:00 - 23:00

Airport Location, please follow signs to the car rental stations.
01 dec.
1. Bari
Ustavite
O destinaciji: Kljub temu, da je Bari precej veliko moderno mesto, je uspelo ohraniti edinstveno vzdušje majhnih mest. V tem mestu se starodavne zgradbe in strogi gotski gradovi mešajo z novimi trgovskimi centri in restavracijami, kar Bari naredi še bolj privlačen in eleganten. Sprehodite se po ozkih ulicah mestnega središča do katedrale v Bariju. Zgrajena v 12. stoletju, je njena kripta triumf baročne umetnosti. V teh labirintnih ulicah stoji še en lep primer baročne arhitekture, čudovita cerkev San Nicola, zgrajena pred tisoč leti. Castello Normanno Svevo, ki je bil zgrajen leta 1132, je ena najbolj opaznih znamenitosti mesta. Muzej arheologije je še eno zanimivo mesto v Bariju, saj izkopavanja v starem delu mesta še vedno potekajo, zato muzej nenehno dobiva nove eksponate. Če se dan tradicionalno uporablja za neobremenjene sprehode po senčnih dolinah, se Bari ponoči spremeni v eno glasno diskoteko. Modni bari, pubi in klubi so pripravljeni zabavati svoje obiskovalce do zore.
Prikaži več informacij
01 dec.
Vožnja z avtomobilom 43 Kilometrov - 43m
Bari
grotte di Castellana
01 dec.
2. grotte di Castellana
NATURE - Ustavite
01 dec.
Vožnja z avtomobilom 19 Kilometrov - 23m
grotte di Castellana
Alberobello
01 dec.
3. Alberobello
Ostanite
O destinaciji: Alberobello je majhno mesto in občina Metropolitanskega mesta Bari, Apulija, južna Italija. Ima 10.735 prebivalcev in je znan po svojih edinstvenih stavbah trullo. Trulli v Alberobellu so od leta 1996 uvrščeni na seznam svetovne dediščine UNESCO.
Prikaži več informacij
02 dec.
Vožnja z avtomobilom 112 Kilometrov - 1h 45m
Alberobello
Matera (Pokrajina)
02 dec.
4. Matera (Pokrajina)
Ostanite
O destinaciji: Pokrajina Matera je pokrajina v regiji Basilicata v Italiji. Njeno glavno mesto je mesto Matera. Pokriva površino 3.447 kvadratnih kilometrov (1.331 kvadratnih milj) in ima skupno prebivalstvo 201.133; mesto Matera ima prebivalstvo 56.204. V pokrajini je 31 občin (italijansko: comuni) (glej Občine pokrajine Matera). Pokrajina Matera meji na pokrajino Potenza na zahodu in jugu, na regijo Kalabrijo prav tako na jugu, na regijo Apulijo na vzhodu in severu ter na Jonsko morje na jugovzhodu. Zgodovina naselitve v regiji sega v paleolitsko obdobje in prvi primer organizirane naselitve je bil leta 251 pr. n. št., ko je rimski republiški konzul Lucius Caecilius Metellus ustanovil mesto kot Matero. Matera je bila večkrat oplenjena; sprva s strani Frankov, nato od rimskega cesarja Ludvika II. Italijanskega, nato pa od vpadajočih muslimanov v 10. stoletju. Po tem je mesto pripadalo Kapetinskemu domu Anjou in Aragonski kroni in je bilo večkrat prodano zaporednim bogatim družinam.
Prikaži več informacij
03 dec.
Vožnja z avtomobilom 62 Kilometrov - 1h 10m
Matera (Pokrajina)
Taranto (Pokrajina)
03 dec.
5. Taranto (Pokrajina)
Ostanite
O destinaciji: Pokrajina Taranto, prej znana kot pokrajina Jonska, je pokrajina v regiji Apulija v Italiji. Njeno glavno mesto je mesto Taranto. Pokriva površino 2.437 kvadratnih kilometrov (941 kvadratnih milj) in ima skupno prebivalstvo 581.092 (2017). V pokrajini je 29 občin (v enojnini: comune), ki so vse navedene na seznamu občin pokrajine Taranto. Grb pokrajine vsebuje škorpijona, ki naj bi ga Pirus videl, ko je gledal navzdol na Taranto.
Prikaži več informacij
04 dec.
Vožnja z avtomobilom 178 Kilometrov - 2h 11m
Taranto (Pokrajina)
Gallipoli
04 dec.
6. Gallipoli
Ostanite
O destinaciji: Opazujte, kako ribiči prihajajo z ulovom dneva, poskusite okusne ribe in morske sadeže ter obiščite glavne znamenitosti v tem živahnem pristanišču. Preživite dopoldne ali popoldne v pristanišču Gallipoli, kjer uživate v aktivnostih. Pristanišče je priročno locirano na mestu, kjer se stari del Gallipolija sreča z modernim centrom. To je kraj, kjer lahko opazujete ribiče pri delu in poskusite okusne ribe in morske sadeže. V pristanišču Gallipoli lahko občudujete tudi delo nekaterih stoletnih spomenikov v mestu. Pristanišče ima več pomolov, kjer se v vodi mešajo barvite ribiške ladje, tovorne ladje in jahte. Sprehodite se po vzhodnih bregovih pristanišča, da vidite ribiče, ki preverjajo sadove svojega dela in popravljajo svoje mreže. Velik del rib se proda kavarnam in restavracijam v mestu. Poskusite tipične jedi, kot je morski ježek, v neformalnih restavracijah, ki obkrožajo to območje pristanišča. Na vzhodni strani pristanišča je tudi zbirka zanimivih zgradb. Občudujte dvojne fasade grškega vodnjaka, ki ima izklesane reliefe in kariatide. Oglejte si baročno fasado z loki svetišča Santa Maria del Canneto in skromno cerkev Santa Cristina. Poglejte proti zahodu, da najdete mogočen grad Gallipoli, ki so ga zgradili Bizantinci v 13. stoletju. Opazujte njegovo kvadratno obliko s tremi stolpi in samostojnim poligonalnim stolpom. Zid gradnje ponuja panoramske razglede in priložnosti za fantastične fotografije pristanišča in mestne pokrajine. Na južnem bregu pristanišča pomoli vodijo do vode in so idealno mesto za sedenje in opazovanje Jonskega morja. V daljavi vidite otok San Andrés in plažo zelene zaliv. Prihajajte v zgodnjih popoldanskih urah, da uživate v celotnem procesu čudovitih sončnih zahodov. Od pristanišča Gallipoli lahko udobno hodite do večine glavnih znamenitosti mesta. Sledite ulicam, ki se vijugajo skozi staro četrt, da vidite pomembna arhitekturna dela, kot so katedrala svete Agate in cerkev svetega Frančiška Asiškega. Parkirate lahko v trgovskem pristanišču, ki je večje in ima več trgovin.
Prikaži več informacij
05 dec.
Vožnja z avtomobilom 71 Kilometrov - 53m
Gallipoli
Otranto, Puglia
05 dec.
7. Otranto, Puglia
Ostanite
O destinaciji: Kljub velikemu razvoju stavb, Otranto ohranja skoraj nedotaknjeno zgodovinsko središče, ki v vsem svojem sijaju sije pod zaščito utrdb, ki gledajo na južno obalo naravnega pristanišča. Naravni vhod v zgodovinsko središče je Porta Alfonsina, v spomin na Alfonsa, vojvodo Kalabrije, ki je mesto osvobodil izpod turške nadvlade. Niz uličic nas vodi do katedrale v Otrantu, dragulja romanske-pugliese arhitekture, zgrajene v letih 1080-88, ki je znana tudi kot Catedrale dell'Annunziata. Šilasta fasada je obvladovana z gotsko-arabskim rožetom iz 15. stoletja in baročnim portalom iz leta 1764. Njena strogost notranjosti, s tremi ladjami, je okrašena s stropi iz 17. stoletja v pozlačenem lesu in s 14 granitnimi stebri. V kapeli mučencev, desno od glavnega oltarja, so ohranjene kosti žrtev turškega pokola. Mojstrovina pa je upodobljena na tleh v prelepem mozaiku v živih barvah duhovnika Pantaleona (1163-1166), ki prikazuje prizore iz Biblije in srednjeveških epskih ciklov. Pod apsido je široka kripta, podprta z džunglo stebrov z kapiteli različnih obdobij in bizantinskimi freskami. Blizu katedrale najdemo Diecezanski muzej, ki razstavlja zbirko tkanin in liturgičnih predmetov, kipov in slik, ki pripadajo cerkvi, kot je krstilnica iz 15. stoletja. Opazimo lahko tudi zanimive ostanke pozno-rimskega mozaika, ki so ga našli pod tlakovanim tlakom. Glavna ulica vasi je Corso Garibaldi, živahna in gneča, ki se dviga v smeri mestnega trga, ali Piazza del Popolo, s Torre dell'Orologio (Ura stolp) iz leta 1779. Od tu pridete do San Pietro, Bizantinske cerkve, ki sega v X-XI stoletje, in je bila več let sedež grškega bogoslužja. Zunanjost izgleda strog; v nasprotju s tem je notranjost rastlina v grškem križu, vstavljena v kvadrat, in zelo okrašena. Označena s tremi majhnimi ladjami, podprtimi z osmimi stebri, ima cerkev svoje stene in oboki prekriti s freskami, ki prikazujejo biblijske prizore. Topovska obok ladje na severozahodu je okrašen z "Zadnjo večerjo" in "Umivanjem nog".
Prikaži več informacij
05 dec.
Nastanitev
1 Noč
06 dec.
Vožnja z avtomobilom 95 Kilometrov - 1h 12m
Otranto, Puglia
Brindisi (Pokrajina)
06 dec.
8. Brindisi (Pokrajina)
Ostanite
O destinaciji: Pokrajina Brindisi se nahaja v jugovzhodni Italiji, razprostira se na 1.839 kvadratnih kilometrih (710 kvadratnih milj), kar je druga najmanjša pokrajina v regiji po pokrajini Barletta-Andria-Trani. Ustanovljena je bila leta 1927 iz starodavne Terra d'Otranto. Z Jadranskim morjem na vzhodu meji na pokrajino Bari na severu, pokrajino Taranto na zahodu in pokrajino Lecce na jugovzhodu. Severni, osrednji in zahodni deli so gorski z veliko gozdovi, pri čemer so hribi Murgia posebej zanimivi, medtem ko je na severozahodu, ob meji s pokrajinama Taranto in Bari, nižje, z dolino Itria (Itria Valley). Najvišja točka v pokrajini doseže 414 metrov (1.358 čevljev) nadmorske višine, v bližini Selva di Fasano. Ostali vrhovi so nekoliko nižji in se nahajajo v severno-centralnem območju. Obala pokrajine je dolga 80.606 kilometrov (50.086 milj), delno skalnata, z veliko izmeničnih delov peščenih plaž, majhnih pristanišč in zalivov. Na jugu je v bistvu ravna in široko uporabljena za pridelavo pridelkov.
Prikaži več informacij
07 dec.
Vožnja z avtomobilom 125 Kilometrov - 1h 26m
Brindisi (Pokrajina)
Bari (provinca)
07 dec.
9. Bari (provinca)
Ostanite
O destinaciji: Obdelovalna zemljišča v nekdanji provinci Bari se izkoriščajo s pridelavo oljk in grozdja, pa tudi češenj, breskev in mandljev. Iz te kmetijske dejavnosti izhajajo oljčno olje, vino in namizno grozdje. Bitonto je še posebej znan po ekstra deviškem oljčnem olju, Corato, Coratina in Giovinazzo pa so vzdolž pomembnih proizvodnih območij. Središča pridelave vina so večinoma skoncentrirana v Gravini in Ruvo di Puglia, na severu Barija in Adelfia, Noicattaro, Rutigliano in Locorotondo, na jugu Barija. Pomembna je tudi proizvodnja češenj; apulska rdeča je še posebej razširjena na podeželju Turi in Putignano
Prikaži več informacij
08 dec.
Prevoz od Bari (provinca) do Trieste
Vrnitev
Ryanair
Ryanair Ryanair - FR3581
14:55 - Bari, Bari (BRI)
16:15 - Trieste, Trieste (TRS)
1h 20m 0 PC 12F 12E direkten let Tarifa: Basic
Prevoz:  FR3581
Razred kabine: Economy
Ime tarife: Basic
cena na osebo od
554 €
na podlagi 2 odraslih
Prilagodi paket!
REZERVIRAJ ZDAJ
Ta paket vključuje
Destinacije 9
Letala 2
Nastanitve 7
Avtomobili 1

Predlogi za potovanje

Več idej za potovanje

Več idej
Kontaktirajte nas