Novoletni BRUSSELS, 3 noči, 30.12.- 2.1.2023
od 257 €
Brussels, Belgium

Novoletni BRUSSELS, 3 noči, 30.12.- 2.1.2023

Letalo iz Zagreba, hotel 3*, 3 noči
Ustvarjeno: sobota, 17. september 2022
Ref ID: 3446671
cena na osebo od
257 €
na podlagi 2 odraslih
Ustvarjeno: sobota, 17. september 2022

O ponudbi

O destinaciji

Od dih jemajočega srednjeveškega središča do svojega 21. stoletja templja do nadrealizma, novega muzeja Magritte, Bruselj ponuja obiskovalcu veliko več kot le pivo in čokolado in je odločno neprimerljiv s svojo nesrečno strogim podobo kot domom birokratov EU. Bruselj je v resnici ustvarjalno, dinamično mesto. Njegovo kompaktno mestno središče je prepleteno z bari, restavracijami in muzeji, ki se razprostirajo po tlakovanih ulicah. Neizogibno večina turistov obišče Grand-Place. S svojimi okrašenimi flamskimi cehovskimi hišami, impresivno mestno hišo in živahnim vzdušjem bi bilo težko najti lepši trg v celotni Evropi. Upoštevajoče je mesto UNESCO-ve svetovne dediščine in je kronski dragulj mesta. Sprehodite se do bližnjih okrožij Royal in Sablon, ki so polni umetniških galerij in starinarnic. Zavrzite svoj zemljevid in se sprehodite po številnih stranskih ulicah, kjer odkrivate bolšje trge, hiše v art-deco slogu in butične trgovine. Bruseljci so ponosni na svoj samozavesten, intelektualen smisel za humor, ki ga podpira močno cenjenje bizarnega. Mesto ima dolgo ljubezensko razmerje z nadrealističnim umetniškim gibanjem, ki ga je ustanovil René Magritte, in s klasičnimi stripovskimi zgodbami, ki jih je utelešil Hergéjev mladi junak, Tintin. V dejstvu, da je najbolj znana znamenitost mesta Manneken-Pis, majhna statueta urinirajočega dečka, je povedna ironija. Medtem vse to stoji ob svetovno znanih zbirkah umetnosti, fantastični kuhinji, vključno z dagnjami, pomfritom, vaflji in polži, nekaterimi najboljšimi in edinstvenimi evropskimi pivi (dobesedno, obstaja na tisoče sort) in mojstri čokolade. Kulturni koledar mesta je poln dogodkov za vse, od množičnega, glasnega sejma Foire du Midi vsak julij, ki je poln stojnic in sejemskih atrakcij, do legendarnega božičnega sejma, ki zaseda osrednje mesto na trgu Place Sainte Catherine s 240 stojnicami, drsališčem, velikim kolesom in številnimi vožnjami. Eden največjih dogodkov je Art Brussels, ki predstavlja bolj drzno, ustvarjalno stran mesta in je središče za umetnostne poznavalce z vsega sveta. Če ste ljubitelj Evrope, preverite evropsko četrt, ki se osredotoča okoli Schumana in Berlaymonta. Njen najživahnejši del je Place du Luxembourg: vse njene bare se napolnijo okoli 18. ure med tednom z nekaterimi od 20.000 diplomatov, politikov in državnih uslužbencev, ki prebivajo v mestu, potem ko je Bruselj postal središče mednarodne politike po drugi svetovni vojni. Odprite oči in boste prijetno presenečeni nad vsem, kar Bruselj ponuja.
Prikaži več informacij

Vključene storitve

30 dec.
Prevoz od Zagreb do Bruselj
Odhod
Ryanair
Ryanair Ryanair - FR2123
11:15 - Zagreb, Zagreb (ZAG)
13:10 - Charleroi, Brussels South / Charleroi (CRL) Alternativno letališče
0 PC direkten let
Prevoz:  FR2123
Razred kabine: Economy
Ime tarife: Value
30 dec.
Nastanitev
3 Noči
ibis Styles Brussels Louise 7 Dobro
BRUSSELS - Na razdalji 2,8 km od središčaNOČITEV Z ZAJTRKOM Avenue Louise 212 Bruxelles, 212, BRUSSELS 1050 Room with double bed
Set down your bags and unwind at ibis. Ibis Styles Brussels Louise is a stylish hotel located on Avenue Louise, close to the conference centre and just a few steps from the Place du Chatelain, in a charming district perfect for pleasant strolls and sampling the many restaurants. Our hotel offers comfortable rooms with new unique designs of several Belgian artists and innovative ibis bedding. It is ideal for both business travellers and tourists. Easy access from the Gare du Midi and Brussels Airport.
02 jan.
Prevoz od Bruselj do Zagreb
Vrnitev
Ryanair
Ryanair Ryanair - FR2124
21:05 - Charleroi, Brussels South / Charleroi (CRL) Alternativno letališče
23:00 - Zagreb, Zagreb (ZAG)
0 PC direkten let
Prevoz:  FR2124
Razred kabine: Economy
Ime tarife: Value
cena na osebo od
257 €
na podlagi 2 odraslih
Prilagodi paket!
REZERVIRAJ ZDAJ
Povzetek potovanja
2 Odrasla
Noči 3
Ta paket vključuje
Destinacije 1
Letala 2
Nastanitve 1

Predlogi za potovanje

Več idej za potovanje

Več idej
Kontaktirajte nas